Koncerter og musik

Den lokale trio Sax’n Rythm spillede til sommerkoncert i 2023

 

Tidligere koncerter

Den 20. juni 2023 var der sommerkoncert med Sax’n Rythm i Tillitze Kirke.

Sax’n Rythm er en lokal trio som har musikken som hobby og stor forkærlighed til jazzstandards som swing, latin, ballader, gamle danske film og revymelodier, sange og salmer. På tenor- og altsax er det Jens Nielsen, på klaver Carsten Hagberg og på bas Tim Kristensen. Det er en godt sammenspillet besætning, som man også kan møde i mange andre sammenhænge.

 

 

Den 10. december 2022 var der julekoncert med Rainbow Gospel kor i Vestenskov Kirke.
Gospelkoret fra Maribo sang julen ind med livlige og smittende toner fra traditionelle spirituals og amerikansk gospel. Med korets sangglæde og seriøsitet kunne man ikke undgå at blive i godt humør. Tonerne gik lige ind i sjælen.
 

 

Den 21. juni 2022 var årets sommerkoncert en orgelkoncert i Græshave kirke.
Vi havde den store glæde at vores gæst denne aften var tidligere Domorganist
Flemming Dreisig.
Det blev en virkelig smuk aften med skøn orgelmusik spillet på vores dejlige
'pæretræsorgel!
Det var et meget flot program, som organisten havde sammensat, og udførelsen var
naturligvis i top!

 

I december 2021 var der julekoncert i Vestenskov Kirke med Vibeke Hoby og Kristian Rusbjerg. Repertoiret omkring de gamle traditionelle julesange skabte en helt særlig julestemning.

 

I juni 2021 havde vi i Gloslunde Kirke besøg af duoen DEUX FEMMES, som havde sammensat et spændende koncertprogram, som passede til vores landsbykirke en sommeraften. Duoen består af Sanne Damore på obo og Berit Spælling på harpe. Obo og harpe er to instrumenter, der klæder hinanden, og som på smukkeste vis fylder et kirkerum med vellyd. DEUX FEMMES spillede de klassiske komponister som bl.a. Bach, Händel, Fauré, Satie, Strauss samt de mere populære komponister som Piazzolla, Chaplin, Morricone og The Beatles. Musikken er valgt specifikt til kirkekoncerter, idet duoen ønsker at skabe en rolig, indadvendt og reflekterende stemning.

 

I 2020 var det orkestret Amazing Grace, der spillede glad, livsbekræftende, rytmisk musik med solo- og fællessang i Vestenskov Kirke. Den glade musik har rod i den sorte befolknings gospelrytmer og spirituals fra USA's sydstater, omsat til orkestrets egen spillestil.

 

I 2019 spillede gruppen Calabash (Jakob Mygind på sax og Kai Stensgaard på marimba og aluphone) i Tillitze Kirke med improvisationer og arrangementer af bl.a. Mozart, Bach og Beatles.

 

I 2018 havde vi besøg af Lyrik-Koncerten med Duo Villén & Sjølin og  skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, der spillede og læste bl.a. Jeppe Aakjær og Sophus Claussen. Det foregik i Gloslunde Kirke med sammenkomst i Præstegården bagefter.

 

2017 bød på besøg af operasanger Magnus Vigilius akkompagneret af pianist Alexander Noval i Gloslunde Kirke med et flot potpourri af både klassisk og moderne.

 

I 2016 spillede trompetist Dorthe Zielke med sin mand, organist Søren Johannsen, i Dannemare Kirke.

 

 

Kontaktoplysninger

  • Rudbjerg pastorat
  • Sognepræst Henrik Gade Jensen
    Stenvadsvej 4
    4983 Dannemare

  • Telefon: 54 94 41 80 / 30 58 57 00
  • Email: hgj@km.dk