Hvorfor holder vi pinse?

Snapper og Topper - hvorfor holder vi pinse?

 

To film fortæller om en af kristendommens største og sværeste højtider, pinsen. Det kan være svært som voksen at give et fyldestgørende svar, når man bliver spurgt om, hvorfor vi egentlig har en bestemt helligdag, og hvad en aktuel højtid lige går ud på. Ikke mindst pinsen der er meget svær at sætte ord og forklaring på - også for voksne.

 

Hvorfor holder vi pinse?

Tøjdyrene Snapper og Topper og præsten Susanne Rahbek fortæller om, hvorfor vi fejrer pinse. I filmen ’Hvorfor holder vi pinse?’ får Snapper og klassekammeraterne pinseferie. Ude på gangen møder hun Topper, og undrer sig over, hvorfor de har pinseferie, og hvad pinsen egentlig handler om. 'Gud og Jesus' svarer Topper, men det er ikke helt nok for Snapper. Hun vil vide mere. Derfor beslutter de to venner sig for at besøge deres præst Susanne henne i kirken. Det fører alt sammen til en spændende snak om Helligånden, ildtunger på disciplenes hoveder, om at føle sig alene og være bange for ikke at kunne klare en opgave, som man har påtaget sig, om kirkens fødselsdag og meget mere.

 

 

På opdagelse i pinsens traditioner

I den anden film ’På opdagelse i pinsens traditioner” tager Topper og præsten Susanne ud for at prøve nogle af de traditioner, der er forbundet med pinsen. De står ret tidligt op for at se pinsesolen danse, og de besøger en fiskeforretning for at købe pinsefisk til deres pinsefrokost. Frokosten spiser de sammen ude i naturen. Imens er Snapper i gang med at forberede en kæmpe fødselsdagsfest for kirken sammen med sine klassekammerater. Og kirken bliver fejret med sang, lagkager, boller, saftevand og meget mere.

 

 

 

Kontaktoplysninger

  • Rudbjerg pastorat
  • Sognepræst Henrik Gade Jensen
    Stenvadsvej 4
    4983 Dannemare

  • Telefon: 54 94 41 80 / 30 58 57 00
  • Email: hgj@km.dk